Loading...

Mesajul KIDIBOT pentru parinti si profesori!

Loading...
Mesajul KIDIBOT pentru parinti si profesori!
Esti parinte sau cadru didactic la clasele 0-VIII? Vezi cum te poate ajuta platforma educationala KIDIBOT ca sa ii faci pe copiii tai sa VREA sa citeasca mai mult.

Intra acum pe www.kidibot.ro si creaza-ti un cont de copil/parinte/profesor.

-----

Buna ziua dragi parinti si profesori

Eu sunt Constantin Ferseta de la Asociatia StartEvo si o sa va povestesc in minutele urmatoare cum KIDIBOT va ajuta copiii sa VREA sa citeasca mai mult.

KIDIBOT este o platforma educationala dedicata elevilor de scoala generala. Este compusa din site-ul kidibot.ro si  aplicatii mobile pe iOS si Android 

Sa va spun o poveste:

CROCOBETII sunt niste extraterestrii rautaciosi care vor sa ne cucereasca planeta. Armele lor principale sunt prostia si lenea.

KIDIBOT este un robotel simpatic venit din spatiul cosmic care ii ajuta pe copii sa lupte impotriva CROCOBETILOR, astfel incat sa isi salveze planeta.

Singurul mod prin care copiii pot salva Pamantul este prin desteptaciune si lucru in echipa. Iar desteptaciunea vine prin lectura cat mai multa.

Copiii intra pe KIDIBOT, dovedesc ca au citit diverse lecturi raspunzand la chestionare si astfel primesc puncte. Cu respectivele puncte isi ajuta echipa sa castige diversele batalii si sa salveze Planeta! Facand asta, se creaza o atmosfera de presiune sociala pozitiva, in care cititul devine cool si distractiv.

Asta este pe scurt KIDIBOT.

Acum sa va dau mai multe detalii...

Lecturile:
Noi am rugat mai multe cadre didactice sa ne spuna care sunt lecturile suplimentare pe care le recomanda copiilor sa le citeasca si am facut chestionare dupa ele. Avem peste 300 de chestionare pe site si numarul creste, carti in romana si in engleza.

Copiii care au citit o lectura, intra pe KIDIBOT de pe telefon, tableta sau calculator si raspund la chestionarul aferent.

Fiecare chestionar are 10 intrebari, fiecare cu 3 variante de raspuns, din care una este corecta. Ei castiga cate un punct pentru fiecare intrebare la care au raspuns corect si daca au minim 50% raspunsuri corecte, mai primesc bonus, in functie de gradul de dificultate al lecturii. Automat le apare si la profilul lor public, ca sa colectioneze cat mai multe carti.

Castigand puncte, copiii isi ajuta echipa sa castige. Pentru ca KIDIBOT favorizeaza munca in echipa.

CONTURILE

Pe KIDIBOT exista 3 tipuri de conturi: Copii, Parinti si Profesori.

Conturile copiilor se fac fara informatii identificabile. Copiii isi creaza utilizatorul selectand diverse variabile din dropdown, de exemplu Balena Cenusie 7. Ei specifica in ce clasa sunt (de la ce scoala, din ce localitate si din ce judet). Automat, copiii care au specificat aceiasi clasa devin membrii in echipa.

Optional, un copil poate da adresa de email a unui parinte. Este utila daca isi uita parola si mai ales e utila deoarece parintele va primi periodic notificari cu privire la ceea ce face copilul sau pe KIDIBOT, precum si ceea ce face echipa lui. De exemplu: “Vasilica, colegul fiului tau, a citit cartea “Cei trei muschetari” si a castigat 14 puncte.”

Daca un profesor isi creaza un cont pe KIDIBOT si spune ca preda la clasa X, atunci el va deveni indrumatorul echipei respective.

Deasemenea, daca un copil a precizat adresa de email a parintelui, daca respectivul parinte isi faca cont folosind acea adresa de email, automat respectivul copil o sa ii apara conectat la profilul acestuia.

Pe KIDIBOT o sa observati o sectiune de TOPURI. Top cititori, top clase, top scoli, top orase. Vrem sa sprijinim performanta si de aceea am introdus aceasta sectiune, ca sa vedeti care sunt cei mai prolifici luptatori anti-CROCOBETI :)

Fiecare copil are si un cont public anonimizat unde apar lecturile pe acesta le-a citit, punctele castigate si insignele virtuale primite. Da, avem multe astfel de insigne. De la insigne de nivel (incepator, green ninja, pana la Imparatul Absolut) pana la insigne BONUS (cei care citesc cele mai multe carti intr-o luna in toata scoala, in toata clasa sau in tot orasul, cei care isi conving alti prieteni sa intre in lupta, si multe altele)

Aceste insigne ii fac sa devina mai buni

Buuun, am discutat despre conturi.

Dar haideti sa va povestesc ce pot face copiii pe KIDIBOT. :)

Firul narativ este in acest moment impartit pe sectiuni:
Istoria/Academia KIDIBOT/Eliberarea Pamantului/Bataliile galactice

RRelated Posts

Ana Blandiana despre ”Memorialul durerii”

Website: http://aarc.ro/ Facebook: https://www.fb.com/allaboutromaniancinema ___ ALL ABOUT ROMANIAN CINEMA este o platformă online inițiată și finanțată de Uniunea Cineaștilor din România,

Cedry2k-Actiune de noapte (Versuri)HD

Drepturile apartin artistului.Singurul lucru facut de mine este inserarea versurilor si cateva modificari suplimentare. E realizat de un amator asa ca nu fiti

ANNABELLE 2 Trailer 2 (2017)

Official "Annabelle: Creation" Movie Trailer 2 2017 | Subscribe ➤ http://abo.yt/kc | Stephanie Sigman Movie #Trailer | Release: 19 May 2017 | More

KIDIBOT helps kids WANT to read more

https://www.kidibot.com Hello dear parents Do you want your kids to be successful in life? To be smarter, to have a great career? Than your kids should LOVE to read. And YOU (as a great

CComments